top of page

Dirk geeft de trainingen na het schot voor Staande Jachthonden en de Puppy / Basis Gehoorzaamheid Training

calmontgundogs-zittende hond.png

TRAINER

DIRK VANDEPUTTE

dirk.jpg

Ik ben Dirk, 54 jaar jong en ik woon samen met Kathleen in Oekene op een kleine hoeve samen met mijn honden. Reeds van kindsbeen ben ik al gepassioneerd door honden. Vroeger waren dat Mechelse herders, maar de laatste 25 jaar enkel nog Retrievers en Spaniels. Ik fok ook geregeld, en dan vooral golden retrievers (zowel show of jachtlijnen) onder de kennelnaam “Of-Ridersfort”. Voor jagers heb ik onder andere al Spaniels, Setters, Duitse Staande Kort- en Langhaar getraind. Mijn eerste stappen zette ik bij “Best of Friends” te Sijsele, nadien bij de Retrieverclub “Will to Please” te Ardooie.

Ik heb ook enkele jaren in het wedstrijdgebeuren meegedaan, maar dit is nu niet meer aan de orde.

Mijn passie ligt meer bij het praktisch africhten en werken met mijn honden. Tijdens het jachtseizoen op klein wild ben ik veel actief op diverse jachtterreinen als drijver of als apporteur. Mijn team van honden bestaat uit springer Spaniels, Labradors en Golden Retrievers.
Reeds verschillende jaren heb ik het gevoel dat velen in de kou staan met hun jachthonden. Er worden wel cursussen gegeven maar die bestrijken maar een deel van het jaar of zijn niet toegankelijk voor vele honden.
Door het aanbod van de jachtclub Calmont is dit nu wel mogelijk. Ik train dus vooral jacht typisch, maar met een degelijke basis aan gehoorzaamheid. Dit alles op een zo positief mogelijke manier. Deze kennis, mijn ingesteldheid en motivatie wens ik dan ook te delen met jullie op een uitstekend terrein met massa’s mogelijkheden om te leren of bij te schaven.


Hopelijk tot binnenkort op de terreinen.
Dirk

bottom of page