top of page
border6.jpg

CHECKLIST

CHECKLIST

VOOR DE EIGENAAR

Verzekering


Calmont Gundog Training is niet verantwoordelijk voor ongevallen, diefstallen,… die gebeuren voor, tijdens of na de activiteiten van de club.

 

Wij vragen bij inschrijving dat de eigenaar een bewijs levert dat in de Familiale-of gezinspolis letterlijk uw hond(en) zijn opgenomen. Meestal wordt deze clausule gratis opgenomen in de polis.


Benodigdheden
 

Wij gebruiken tijdens de trainingen uitsluitend een standaard jachtlijn. Alle andere lijnen zijn niet toegelaten. Jachtlijnen zijn in ons Clubhouse te koop aan zeer democratische prijzen.


Voor de puppycursus hoeft u geen dummy’s mee te brengen. Voor de andere cursussen kan dit wel het geval zijn en zal de instructeur dit tijdig laten weten. Dummy’s kunnen ook in het Clubhouse aangekocht worden

Wat breng je wel mee?

  • Beloningssnoepjes

  • Goed waterdicht schoeisel voorzien van grove zool

  • Regenkledij


Reservaties


Uw plaats in een cursus is pas definitief na ontvangst van: 

  • Het lidgeld

  • Het cursusgeld

  • Bewijs van noodzakelijke vaccinaties

  • Bewijs van aangepaste Verzekeringspolis

calmontgundogs-zittende hond.png

CHECKLIST

VOOR UW HOND

Gezondheid (eerste levensjaar)


Uw nieuwe puppy begint zijn leven met een gedeeltelijk natuurlijke immuniteit die hij van zijn moeder heeft meegekregen. De pups krijgen van hun moeder gedurende hun eerste levensweken afweerstoffen mee via de moedermelk, maar na het spenen dalen deze afweerstoffen echter snel, zodat uw pup weer gevoelig wordt voor deze ziektes. Vaccineren zorgt voor een stimulatie van het eigen afweersysteem en de opbouw van een goede bescherming. Het is absoluut noodzakelijk om uw pup te laten inenten om haar te beschermen tegen levensbedreigende ziekten en haar zo gezond te houden.
De basisvaccinatie van een pup bestaat uit 3 vaccinaties. Deze worden ideaal gezien gegeven op de leeftijd van 6, 9, 12 en 16 weken. Nadien wordt de volgende prik gegeven als uw hond 1 jaar wordt. Uw hond vaccineren tegen Parvovirose, Rattenziekte, Hondenziekte, Hepatitis en Kennelhoest is noodzakelijk.


Schema


De eerste vaccinatie gebeurt meestal bij de fokker en dit als uw pup 6 weken oud is.
• Op 6 weken: inenting puppy tegen Hondenziekte en Parvovirose
• Op 9 weken: inenting tegen Parvovirose en Rattenziekte, Hondenziekte, Hepatitis en Kennelhoest.
• Op 12 weken: herhalingsinenting tegen Parvovirose, Rattenziekte, Hondenziekte, Hepatitis en Kennelhoest. Plus Rabiës!!
• Op 16 weken: basis inenting tegen rabiës.

Gezondheid (vanaf 2de levensjaar)


Na de vaccinatie op 16w leeftijd, wordt de volgende inenting gegeven als uw hond 1 jaar is en nadien wordt er jaarlijks gevaccineerd. Dit heet een boostervaccinatie.


Iedereen die zich wil aansluiten bij Calmont Gundog Training verbindt zich ertoe om bovenstaand schema compleet te volgen. D.w.z. ook de Kennelhoest en Rabiësentingen die niet wettelijk verplicht zijn voor honden die in België geboren zijn.


U dient bij inschrijving een foto door te sturen van het vaccinatieboekje waaruit blijkt dat de boven beschreven inentingen gebeurden bij uw pup.

 

bottom of page