PUPPY / BASIS GEHOORZAAMHEID

kostprijs € 150,00

  • Max. 6 honden per groep

  • 10 lessen ( in groep maar indien nodig individueel)

  • Afsluitende bespreking van het CGT Ontwikkelplan voor uw jachthond

OPVATTING PUPPYLESSEN

LES 1

  • vooral uitleg omtrent manier van lesgeven

  • Wat zijn de einddoelen?

  • Hoe we vooral in eigen omgeving binding krijgen


VERVOLG INDIVIDUELE LESSEN

basis principes aanleren. Met en zonder fluitsignaal. Deze zijn: zit /  lig /  blijven /  vast en los  volgen, met of zonder leiband /  komen op bevel /  klein apport

 

Daarna worden voorgaande oefeningen uitgebreid, verfijnd. Hier leren we ook het vooruit sturen d.m.v. etenspotje en of dummy. Leren wandelen, los en aangelijnd, tussen soortgenoten, zonder dat er al te veel reactie komt. Hierbij moeten de andere puppy’s ook leren om deze verleiding te weerstaan en blijven zitten. In deze fase gebeurt alles in een speelse, positief belonende, ontspannende sfeer.

Op het einde van dit traject zou een puppy van min. 20 weken een kleine wandeling moeten junnen maken, los en aangelijnd op een vreemd stukje terrein. Met daartussen een zit en ligoefening.

 

Voor de specifieke rassen zal er ook geopteerd worden voor kennismaking met huid en veren. Zien hoe erg ze gemotiveerd zijn op voorstaan of revieren of eventueel het zoeken op een sleepje. Watergewenning indien dit er zich toe leent om af te sluiten met een klein apport.
Dit lijkt ingewikkeld, maar is zo simpel. Het gaat er hier om dat we een “team” kunnen zien in hun volle ontwikkeling. Werken met honden  blijft nog steeds een samenspel. Hoe gekker hoe beter!