top of page

 

"Training" gevorderden voor het schot" ( Staande honden)

(Opgelet !!! Deze cursus kan momenteel door de vigerende regelgeving,  niet meer worden ingericht bij Calmont.  Eventueel geïnteresseerden worden doorverwezen naar een bevriende vereniging die wel kan instaan voor de organisatie van deze trainingen)

 

 

Hier worden de honden klaargemaakt voor het "echte werk". Het spel op de wind tussen hond en wild is  geen exacte wetenschap en is een puur natuurlijke zaak, waarbij we niet steeds alle omstandigheden in de hand hebben.
We gaan het hebben over veldaanpak en het gedrag van het wild, het lezen van de hond, we gaan werken op rappel, we gaan de hond leren revieren, zich laten sturen, eventueel ruimer of dichter werken, we gaan de hond in contact brengen met wild, we gaan het voorstaan oefenen, we gaan werken op steadyness, het couleren, schotvastheid, hazen- en wildreinheid, en het seconderen of patroneren, een en ander natuurlijk afhankelijk van de leeftijd van de hond. Want vergis je niet, een opleiding duurt wel enige tijd.


Een basistraining voor het schot is vereist. Op deze cursus kan dan ook enkel worden ingeschreven als de hond de cursus basis voor het schot met succes heeft afgewerkt of na een succesvolle proef-test les  afgewerkt bij de instructeur

  • Werkpunten worden meegegeven om thuis zelf verder mee aan de slag te gaan. Er wordt bij voorkeur gewerkt  op fazant en patrijs, op grasland en akkers.

  • We werken met armgebaren, fluitcommando’s, een sliplijn en een vaste halsband.

  • Een eigen alarmpistool mag meegebracht worden maar is absoluut geen must.

  • Geef de hond geen of weinig voeding vóór de training zodat hij/zij  niet met een volle maag aan de slag moet.

  • Vergeet je laarzen niet!

bottom of page