top of page
border2.jpg

NET IETS ANDERS

Domein

WAARIN ONDERSCHEIDEN WIJ ONS?

hunter.png

ONS UNIEK DOMEIN

 

Kasteeldomein Calmont, een prachtig  jachtrevier met bossen, houtkanten, velden, water,…

Kortom: de mooiste omgeving om uw jachthond in te trainen met oog op de praktijkjacht en veldwedstrijden. 

We beschikken ook over een uiterst gezellig Clubhouse waar we een mooi aanbod dranken en snacks serveren om de dorst te lessen of de honger te stillen na de training of voor de meekomende supporters om tijdens de training heerlijk van de unieke sfeer te genieten!

Ontwikkelingsplan

ONZE UNIEKE AANPAK

 

Bij Calmont Gundog Training willen wij Staande jachthonden, Retrievers en Spaniels een aangepaste
opleiding geven met focus op de kwaliteiten en kenmerken van het type jachthond.
Het leven van een Retriever bestaat drie kwart van de tijd uit wachten… tot de
baas het commando geeft om een apport te doen, terwijl een Staande Jachthond bijna onafgebroken in de weer is om wild op te sporen. Je kunt deze types van jachthonden dus onmogelijk dezelfde opleiding geven!


Een ander voorbeeld is de puppy training: daar beginnen wij standaard met
specifieke lessen en zodra de voorjager en de hond eraan toe zijn, werken we in groep. In tegenstelling tot veel andere clubs biedt Calmont Gundog Training bijna  het hele jaar door trainingen aan voor jonge honden (***). Op deze manier verliezen we geen kostbare tijd bij de ontwikkeling van de jachtpassie van uw jonge jachthond. De opleiding van een jachthond begint op 12 weken. Als jouw hond aan het begin van het jachtseizoen net die leeftijd bereikt heeft, betekent dit in veel gevallen wachten tot na het jachtseizoen om dan pas te starten. Dit is een hele kostbare periode van zes maanden die dan gemist wordt!

(***) Tenzij de cursussen volledig volzet zijn. 

102951341_537025733656189_45638802059576
Aanpak

ENKEL "JACHTHONDEN" ??? ......


In veel hondenscholen kun je met een jachthond  enkel terecht voor de puppylessen. Verdere opleiding wordt er niet gegeven en dikwijls is het verdere aanbod ook niet afgestemd op jachthonden of ontbreekt het de instructeurs aan ervaring met de  jachthondenrassen. Wanneer bepaalde oefeningen dan niet lukken krijgt men al vlug commentaren  als : " ... dat heb je nu met jachthonden ..." of " ... je had beter geen jachthond aangeschaft ..." Bij Calmont Gundog Training Club zijn  jachthonden  wel welkom, met de nadruk op de rassen erkend door de Fédération Canine Internationale (FCI) onder de groepen:


FCI GROEP 7: Voorstaande honden
FCI GROEP 8: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
.

 

STAMBOOM VERSUS GEEN STAMBOOM


Veel mensen kiezen voor een stamboom-loze hond als eerste hond. Begrijpelijk als je nog maar weinig afweet van jagen en niet de beperkingen kent qua toelatingen binnen clubs of aan wedstrijden. Tel daarbij op dat een hond met stamboom meestal meer kost, dan is de beslissing dikwijls snel gemaakt.  Op dat moment  heb je meestal geen besef hadden van de impact van deze keuze.

279706803_396265479024012_6304579590127197136_n.jpg
007.jpg

Een (erkende-) stamboom is géén garantie voor succes! Een stamboom geeft je echter wel de garantie over de raszuiverheid en herkomst van je hond.

 

Bepaalde eigenschappen van onze jachthonden zijn rasgebonden en de stamboom geeft dan ook een grotere garantie dat onze hond die bepaalde eigenschap heeft overgeërfd dan het woord van een fokker van de hond zonder stamboom.


Soms zie je inderdaad honden zonder stamboom aan het werk  die top zijn!  Vaak zie je honden met stamboom aan het werk die je waardeloos vindt…  Heb je er al eens bij stil gestaan dat dit bijna altijd ligt bij de opleiding van de hond? 

 

bottom of page