top of page

TRAINER

CHRIS VAN GEIT

Chris.jpg
calmontgundogs-zittende hond.png

Ik ben Chris (63), van kindsbeen af erfelijk belast met het hondenvirus. Kwatongen beweren dat het in mijn genen zit omdat één van mijn grootvaders gekend was al als “Gustje de hondenman”.

Aanvankelijk droegen herdershonden mijn voorkeur weg maar nadat ik bij toeval in het bezit kwam  van mijn eerste Engelse Springer Spaniel, verloor ik mijn hart en ziel aan werkende jachthonden. Door mijn honden belande ik zelf ook in de jacht. Toen een lokale jager toevallig getuige was van wat oefeningen in het veld, vroeg hij me of ik geen zin had om mijn honden in de praktijk te laten werken. Van het ene kwam het andere en we zijn ondertussen een dertigtal jachtverloven verder waarbij ik het gros van mijn uitnodigingen vooral te danken (had) heb aan de  springer spaniels en  retrievers welke ik  ondertussen heb getraind en voorgejaagd.

Met enkele van mijn spaniels nam ik deel aan veldwedstrijden. Drie van hen behaalden  CACT-niveau. Ondertussen ben ik keurmeester (FCI) veldwedstrijden voor spaniels (field trials) en keur ik regelmatig in binnen- en buitenland. Ik ben tevens keurmeester brevet africhting jachthonden ( alle rassen) en keurmeester working tests (WT) voor retrievers.

Een grote passie is het trainen van honden en ik  deel ook graag de kennis die ik, uit eigen ervaringen, trainingssessies et workshops, heb vergaard.  Ik sta in voor  specifieke spaniel trainingen en algemene jachthondentraining bij enkele clubs. Ik trainde in de loop der jaren ook meerdere spaniels voor collega jagers.

Met mijn aanpak probeer ik zo positief mogelijk, alles heel geleidelijk  en zo simpel mogelijk op te bouwen. De bedoeling is de honden en de geleiders zo te motiveren en begeleiden tot een hecht team, dat zich zonder schroom kan vertonen in de jacht (of eventueel op wedstrijd).

bottom of page