top of page

RETRIEVER TRAINING

Net zoals  voor staande- en/of opstoothondenrassen,  specifiek is, is ook het retrieverwerk zeer specifiek. Daarom trainen retrievers bij CGTC al vanaf het puppy zijn apart. 

We gaan er bj CGTC van uit de je retriever minstens getraind wordt om later ingezet te worden bij de jacht, bij veldwedstrijden(field trials) of working tests (WT).

176729232_173823497934879_7779215005879060978_n.jpg

Bij de INITIËLE PUPPY TRAINING ( 3 tot 9 mnd) worden vooral de basisvaardigheden aangeleerd.

Voor een werkende retriever bestaat het overgrote deel van het werk uit ... zitten en wachten, zitten en blijven zitten tot hij de opdracht krijgt om een aport op te halen ( zijn meest geliefde bezigheid of het nu om een dummy of om een stuk wild gaat). Het zwaartepunt van de retriever basistraining ligt dus bij het leren zitten ( spontaan en op bevel) onder alle omstandigheden. Komt daarbij nog de rust op de post, het volgen aan de voet, de aandacht voor de baas en het begin van lijnen lopen.

Prijs: 30€ jaarlijks lidgeld + 200€ lespakket

Eens de basis onder de knie (poot) kan de hond verder naar de STARTERSTRAINING. Hier worden de verschillende apporten (memorie - markeer - verloren) verder aangeleerd.

Het lijnen lopen wordt verder uitgewerkt  en de basis wordt gelegd voor het dirigeren, over water gaan  en meervoudig apport.

Honden tussen 09 en 24 mnd  max 6 honden /sessie  30€ jaarlijks lidgeld + 15 € per les.

na het slagen van een instapproef  kunnen de honden verder met de opleiding NOVICE/OPEN.

Hier wordt alles geperfectioneerd met o.a. meervoudige apporten, langere afstanden , waterapporten, blind sturen, enz...

Deze trainingen worden dan aangevuld met oefensessies onder leiding van zeer ervaren en gerenommeerde Retriever trainers.

Trainingen 30€ lidgeld + 15 € per les. Oefensessies zijn appart te betalen

bottom of page